DSCF5057-HDR -LR.jpg

Risskov Brynet

Totalrådgivning omfattende 117 nye almene ungdomsboliger, familieboliger og handicapboliger i Risskov med fokus på tilgængelighed, fællesskab og mangfoldighed i beboergruppen. Boligerne er DGNB-guld certificeret.


info

beliggenhed:

Bryggervej, Risskov

bygherre:

AAB

areal:

6.900 m2

år:

2017-2021

samarbejdspartnere:

Spangenberg & Madsen, Dissing & Weitling Architecture, Green Sustainable Landscape, Sweco A/S, Rie Ollendorf Architects

rolle:

Totalrådgiver, Arkitektrådgiver
Skærmbillede 2023-07-05 090537.png

Bæredygtighed

Projektet har taget udgangspunkt i et udarbejdet skitseprojekt samt lokalplanen for området og er udviklet med afsæt i en høj standard for både social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed. En vigtig del er en højisoleret klimaskærm, som er indarbejdet i projektet.

DSCF5035-HDR -HR.jpg

Punkthuse og rækkehuse i genbrugstegl — Boligerne består af 2-etagers rækkehuse og 6-8 etagers punkthuse - med terrasser, fælles tagterrasser og rekreative arealer.

DSCF5097-HDR -HR.jpg
DSCF5047-HDR -HR.jpg

Udearealer — grønne uderum med mulighed for sociale fællesskaber og privathed

Sociale udearealer og grønne tage

Der er anlagt fælles udearealer og et fælleshus, som skaber et blomstrende socialt fællesskab. Det er muligt at være i fællesskabet, men også muligt at sidde på sin egen private terrasse, enten i ungdomshuset, familieboligerne eller handicapboligerne. I terræn er der skabt grønne rekreative rum til fællesskab, mens der på bygningerne er etableret grønne tage og tagterrasser. Ligeledes er der parkeringskælder og cykelparkering i terræn. Der er desuden daginstitution og vaskeri tilknyttet bebyggelsen, som er med til at understøtte det gode liv i Risskov Brynet.

stiforløb.jpg
beplantning.jpg