01-nyborg-havn-seniorboliger.jpg

Seniorboliger på Nyborg Havn

Sammen med et fælleshus er 39 seniorboliger vokset frem på Nyborg Havn.

Seniorbofællesskabet udgør et nyskabende koncept, der giver mulighed for at have et aktivt og socialt seniorliv, hvor fællesskabet kan vælges til samtidigt med at den enkeltes privatliv respekteres.


info

beliggenhed:

Nyborg Havn

bygherre:

AB Holmegaarden

areal:

4.200 m2

år:

2017 - 2019

rolle:

Arkitektrådgiver
kort-nyborg-havn-seniorboliger.jpg

Et nyskabende koncept

Med seniorboligerne har vi sat rammerne for, at beboerne får mulighed for at have et uforpligtende samvær, hvor man naturligt støder på hinanden i dagens løb og kan lave spontane aftaler om eksempelvis at spille petanque i haven eller at gå en eftermiddagstur på promenaden langs havnen.

Det er et sted, hvor beboerne finder fællesskab og socialt samvær med ligesindede og samtidig har mulighed for at trække sig tilbage i privaten.

02-nyborg-havn-seniorboliger-01-.jpg
02-nyborg-havn-seniorboliger-02.jpg

landskab – som bådhuse følger bebyggelsen grundens kant mod syd og øst

Det bedste af to verdener

Inspireret af det maritime miljø har boligbebyggelsen det bedste af to verdener: nøje tilpassede bådhusinspirerede boliger i robuste naturmaterialer, alle med rigt lysindfald og udsigt til havet - og et uforstyrret grønt haveareal, der giver oplevel­sen af privathed og intimitet. 

Mod vest står det transparente fælleshus som punktet mellem hav og by. Det fungerer dermed som formidler af overgangen mellem den vidtstrakte havudsigt og den private fælles have. 

03-nyborg-havn-seniorboliger-facade.jpg