01A-nortvig-firmadomicil-interior.jpg

Nortvig

Efter transformationen af den gamle fabriksbygning fra 1977 er Nortvig nu et nyt innovativt firmadomicil med tilhørende erhvervslejemål.

Disponeringen af ejendommen understøtter et kreativt arbejdsfællesskab med fokus på workflow og samarbejde, hvor der ligeledes er plads til ro og fordybelse.


info

beliggenhed:

Horsens

bygherre:

Group 3 A/S

areal:

10.150 m2

år:

2020-2021

samarbejdspartnere:

Nortvig A/S & Louis Poulsen

rolle:

Arkitektrådgiver, spaceplanning
kort-nortvig-firmadomicil.jpg

Renovering og spaceplanning med afsæt i stedets ånd

Projektets arkitektoniske greb tager afsæt i den gamle fabriksbygnings iboende potentiale, hvor blandt andet betonstrukturen bevares synlig og udgør takten i facaden. Foruden at blotte de eksisterende spær, er pengeskabet fra den tidligere fabriksbygning renoveret og fungerer nu som et skulpturelt element og vidnesbyrd om bygningens tidligere historie.

04-nortvig-firmadomicil-interior-koekken.jpg
indretning

Renoveringen omfatter nye facader, ankomster og overflader. For at få det bedste ud af både rum og bygning har vi forestået spaceplanning. Hertil har vi planlagt indretningen ud fra et gennemgående råt og industrielt udtryk med mørke tegl, beton, trægulve i egetræ og store glaspartier mellem kontorcellerne.

De åbne vinduespartier går igen i domicilets loungeområde, der er indrettet med synlige spær, New Yorker-gulve og et møblement, hvor gæster og kunder kan vente. Således udgør indretningen i loungeområdet et indbydende sted at opholde sig.

03-nortvig-firmadomicil-køkken.jpg
02-nortvig-firmadomicil-interior.jpg
03-nortvig-firmadomicil-interior-gang.jpg

Tværfagligt samarbejde med fokus på design og arkitektur

Transformationen omfatter en komplet belysningsløsning udarbejdet af Louis Poulsen, som både understreger og forstærker de arkitektoniske elementer. Belysningen er med til at underbygge den ønskede stemning i de forskellige lokaler. I et stærkt samarbejde med Louis Poulsen er det lykkedes at skabe et helstøbt og gennemført belysningsprojekt, der understøtter arkitekturen og rummenes funktion.

05-nortvig-firmadomicil-details.jpg
06-nortvig-firmadomicil-details.jpg

Materialerne og udførelsen er af høj kvalitet, samtidig med at bygningen har en høj grad af fleksibilitet. Dette er vigtige faktorer, som er med til at sikre bygningen i mange år frem.  

Renoveringen er lavet ud fra troen på, at de bedste bygninger er dem, der varer ved; dem som opføres med en indlejret fleksibilitet og relevans og formår at stå ved over tid.

07-nortvig-firmadomicil-interior.jpg