05-endelave-sejlsportscenter-havnepavillon-facade.jpg

Endelave Havnepavillon

Pavillonen ligger på havnen i Endelave og tager imod besøgende, der skal dyrke sejlsport. Om sommeren er havnepavillonen et samlingssted for lystsejlere fra nær og fjern, mens byggeriet om vinteren fremstår som en skulptur på havnens front. Endelave Havnepavillon løb med hele tre arkitekturpriser ved Arkitekturens Dag 2013.

 


info

beliggenhed:

Endelave

bygherre:

Horsens kommune

areal:

150 m2

år:

2011 - 2013

rolle:

Arkitektrådgiver
kort-endelave-havnepavillon.jpg

Enkel arkitektur

Arkitektonisk er byggeriet tænkt i enkle former og materialer, hvor de udvendige beklædninger er udført at sortmalet træbeklædning og hårdttræ-beklædninger. Havnepavillonen fremstår som en enkel og præcis figur, der giver et homogent og skulpturelt hus – som en rumlig landgangsbro.

02-endelave-sejlsportscenter-facade-traebeklaedning-01.jpg
02-endelave-sejlsportscenter-facade-traebeklaedning-02.jpg
materialer

Byggeriet henter referencer fra det maritime miljø med sortmalet træ, som brydes af store åbninger i facaden med kig til det fri. Alle materialer er udvalgt ud fra deres robusthed og lave vedligeholdsgrad, så byggeriet imødekommer de fysiske påvirkninger, som det udsættes for over tid.

03-endelave-sejlsportscenter-indretning.jpg

Destination for sejlsport

Havnepavillonen tager imod besøgende, der skal dyrke sejlsport ved havnen. Her har brugerne mulighed for at benytte sig af køkkenet med spiseplads til op til 20 personer samt de tilhørende toilet- og badefaciliteter. Byggeriet er disponeret med åbne og overdækkede terrassearealer, så brugerne kan opholde sig udenfor i al slags vejr og nyde godt af de grønne omgivelser.

04-endelave-sejlsportscenter-indretning-materialer.jpg
03-endelave-sejlsportscenter-indretning-materialer-01.jpg

materiale – epoxybehandlede betonelementer

03-endelave-sejlsportscenter-indretning-materialer-rustfri-stål-02.jpg

materiale – rustfrit stål

”Bygningen er blevet en fin lille perle på Endelave Havnefront og den fremstår fint maritim i sin sortmalede hårdttræsfacade. Fligranlisterne omkring den overdækkede terrasse sender tankerne hen mod skibenes master og rigning.”

 – Fagjuryen, Arkitekturens Dag 2013

 

01-endelave-sejlsportscenter-facade.jpg