01-kampsportscenter-forum-i-horsens-idraetsbyggeri-facade.jpg

Kampsportscenter Forum

Det nye kampsportscenter samler de lokale kampsportsgrene under ét tag i et nyt idrætsbyggeri ved Forum Horsens og CASA Arena, der tilbyder en række andre sports- og idrætstilbud. Derfor er det kun naturligt, at det nye idrætsbyggeri får en identitet, der understøtter husets aktivitet og samtidig læner sig op ad områdets idrætsprofil.

 


info

beliggenhed:

Forum Horsens, Langmarksvej 53, Horsens

bygherre:

Den selvejende institution Parkhallen

areal:

4000 m2

år:

2020 – 2021

samarbejdspartnere:

Base Erhverv, Rønslev rådgivende ingeniører

rolle:

Arkitektrådgiver
kort-kampsportscenter-forum-i-horsens-idraetsbyggeri.jpg

Arkitektur med plads til videndeling

Etagernes fælles opholdsarealer giver udøverne mulighed for at udveksle viden og erfaring på tværs af de forskellige sportsgrene – mens de adskilte træningsfaciliteter skaber rum til koncentration og fordybelse.

Derudover giver sammenhængen til Forum Horsens mulighed for, at de store lokaler kan tages i brug til større events.

02-kampsportscenter-forum-i-horsens-idraetsbyggeri-traeningsfaciliteter-01.jpg
02-kampsportscenter-forum-i-horsens-idraetsbyggeri-traeningsfaciliteter-02.jpg

"Kampsportscenter i Horsens fortjener en stærk anerkendelse, fordi man ved hjælp af en gennemtænkt arkitektur har vist, at man opfører en fælles kampsportsfacilitet, hvor arkitekturen både giver rum for et samarbejde mellem de forskellige kampsportsforeninger, men samtidig har fundet arkitektoniske løsninger for, hvordan hver enkelt kampsport kan være sig selv midt i fællesskabet"⁠ 

 – Nohrcon, dommerne bag Årets idrætsbyggeri 2021

03-kampsportscenter-forum-i-horsens-idraetsbyggeri-traeningsfaciliteter.jpg

materiale — gulv i linoleum

04-kampsportscenter-forum-i-horsens-idraetsbyggeri-materialer-01.jpg

materiale — beton

04-kampsportscenter-forum-i-horsens-idraetsbyggeri-materialer-02.jpg

materiale — loft i troldtekt

materialitet

Det rå og kontrastfulde ydre manifesterer den glødende ”kerne” i bygningen, der udtrykker energi, power og kampsport. Den orange farve, som løber hen over gulvene og nogle steder får lov til at klatre op ad væggene og ende i loftets varme Troldtektloft, er med til at favne rummene.

Loftet er en varm og rumlig kontrast til den hårde beton, men samtidig et vigtigt akustisk element. Kampsporten indebærer råb, som er med til at understøtte en bevægelse eller en teknisk kraft. Det har derfor været væsentligt at opnå tilfredsstillende akustiske forhold i det nye kampsportscenter.

05-kampsportscenter-forum-i-horsens-idraetsbyggeri-opstalt-.jpg

Snit — Kampsportscentrets betonelementer går i dialog med de eksisterende hallers facader, som skaber en visuel helhedsoplevelse

07-kampsportscenter-forum-i-horsens-idraetsbyggeri-materiale-beton.jpg

Til fremtidig brug

I udformningen af Kampsportscenter Horsens er der valgt robuste materialer med let vedligehold og lang holdbarhed. Dertil har vi valgt beton som et gennemgående element, da betonens langtidsholdbare overflade holder et ensartet udtryk i mange år - selv under hårdt slid.

Med et tidløst, enkelt, solidt og anvendeligt design rækker det nye idrætsbyggeri ind i kommende generationer og fremtidige anvendelser.