Vandværket
Efter transformationen af den forladte bygning, har Vandværket fået nyt liv. Bygningen - der oprindeligt blev tegnet som et vandværk i 1903 – danner nu rammerne for et attraktivt og moderne forsamlingshus.
beliggenhed:
Rabarbervej, København NVbygherre:
Sifora Ejendomme ApSareal:
1.400 m2år:
2018-2019samarbejdspartnere:
Rasmus Storgaardrolle:
Arkitektrådgiver, brugerinddragelse, skitseprojekt samt ansøge om byggetilladelse
Et stykke af Danmarkshistorien
Vandværket er en kulturel perle, der rummer fortællinger om ikoniske øjeblikke fra Danmarkshistorien. Under 2. verdenskrig var Vandværket samlingspunkt for en tysk besættelse og igen i 2007, da en gruppe unge fra det forhenværende Ungdomshus på Jagtvej 69 indtog bygningen. For at bevare stedets autentiske historie og industrielle ånd, har vi taget udgangspunkt i Vandværkets oprindelige arkitektur i transformationen af den næsten 120 år gamle bygning.
Fra historisk perle til kulturelt forsamlingshus
Vandværkets interessante forhistorie danner i dag stemningsfyldte og autentiske rammer om et nyt fællesskab for lokale i omegnen, besøgende og forretningsdrivende. Med nye faciliteter som mødelokaler, kontorfællesskab, kulturhus og café er Vandværket ideelt for en lang række sociale, kulturelle og erhvervsmæssige aktiviteter.



Renoverprisen 2021
Transformationsopgaven af Vandværket fik en plads blandt de 18 favoritter i kapløbet om at blive nomineret til Renoverprisen 2021.

”Siden 1903 har Vandværket stået ved Borups Allé i København. I dets snart 120 års levetid er der sket en del, og i dag er det gamle vandværk blevet lavet om til et livligt forsamlingshus med selskabslokaler, vinkælder, café og andre attraktive tilbud. Husets historiske ånd skinner stadig igennem, når man træder indenfor, og renoveringen er blandt de 18 favoritter til årets Renoverpris,”
Dommerbetænkning fra Renoverprisen 2021