01-jels-soebad-top-dronefoto.jpg

Jels Søbad

Det arkitektoniske greb for Jels Søbad tager udgangspunkt i den naturlige stoflighed, der findes på stedet, søens horisontale flade og golfbanens landskab set som en bugtet flade.


info

beliggenhed:

Søvej 5, Jels, Rødding

bygherre:

Vejen Kommune

areal:

950 m2

samarbejdspartnere:

Oluf Jørgensen A/S - Rådgivende Ingeniørfirma

rolle:

Totalrådgiver, arkitekt
kort-jels-soebad.jpg

Værdi til nærmiljøet

Med naturskønne omgivelser som Jels Søerne, er Jels et centrum for oplevelser i naturen. I den kontekst indskriver Jels søbad sig som en stærk tilføjelse, der er med til at skabe nyt liv i området – hvor både lokalbefolkningen og turister i omegnen nyder godt af de nye faciliteter.

Med tilhørende klubhus, foreningslokaler og sauna har vi skabt et attraktivt samlingspunkt for det rige foreningsliv, der er tilknyttet Jels Nedersø – og sætter dermed rammen for de mange aktiviteter i blandt andet Jels Roklub, Rødding Dykkerklub og den lokale Vinterbadeklub.⁠

02-jels-soebad-perspektiv-dronefoto.jpg
03-jels-soebad-bro.jpg

Funktionalitet og æstetik

Det arkitektoniske greb for Jels Søbad tager udgangspunkt i den naturlige stoflighed, der findes på stedet, søens horisontale flade og golfbanens landskab set som en bugtet flade. Søbadet forbinder aktiviteten på land og i vand i form af en badebro, der fremstår som et cirkelslag i vandet.

Elementerne i træ er udformet som niveauforskudte flader, som er løftet og sænket. På den måde skabes der mindre brud i forløbet til ophold på siddeplinte og udspringspunkter til vandet – aktiviteter for alle aldre og behov.

045-jels-soebad-udspring.jpg
07-jels-soebad-bad.jpg
06-jels-soebad-baadopbevaring.jpg

En langsigtet løsning 

Med respekt for de omkringliggende omgivelser er arkitekturen tilpasset, så den fremstår nedtonet og ikke larmer. Set fra vejen eller den nærliggende golfbane fremstår Jels Søbad som en integreret del af området med bygningernes mørke træbeklædning og badebroens organiske udtryk. For at minimere byggeriets fodaftryk har vi indtænkt bæredygtige og holdbare løsninger, der sikrer minimal vedligeholdelse.

04-jels-soebad-klubhus-05.jpg