kanten i vejle
Hvor vandkanten i dag opleves som en lineær linje, der bevæger sig op og ned afhængig af vandstanden, udfordrer dette konkurrenceforslag opfattelsen af selve KANTEN, ved at udviske overgangen mellem vand og land. Kystsikringen flettes naturligt ind i et landskab bestående af pixels i varierende størrelser og højder, som tilsammen danner rum for ophold og aktivitet.
beliggenhed:
Vejlebygherre:
Vejle Kommuneår:
2020 åben konkurrencerolle:
Arkitektrådgiver
planudsnit - Havnepladsen

planudsnit - Tirsbæk Strandvej
en naturbaseret løsning
De to landskaber ved Havnepladsen og Tirsbæk Strandvej skaber en tæt og direkte kontakt til naturen, både over og under vandet. Der skabes grobund for nye kendskaber og forståelser for naturen og dens mekanismer. Projektet er udviklet med stort fokus på vandet og ønsket om at landskaberne skal bidrage til at understrege vandets dynamikker - det skal være tydeligt hvornår der er lav- og højvande og landskaberne vil ændre sig herefter.
Derfor sammenkobles Havnepladsen og Tirsbæk Strandvej via en tydelig og lettilgængelig ”blå tråd”, som snor sig langs kyststrækningen. Langs denne strækning vil forskellige byrum kunne koble sig på og danne grundlag for en lang række aktiviteter med tilknytning til vandet. Byrummene varierer i program, men fælles er, at alle er dannet ud fra samme gennemgående designparameter - pixellandskabet.
KANTEN gøres til et legende og sanseligt byrum, der udover at beskytte byen mod stormflod, danner grundlag for et nært samspil mellem by og natur


De to landskaber ved Havnepladsen og Tirsbæk Strandvej skaber en tæt og direkte kontakt til naturen, både over og under vandet. Der skabes grobund for nye kendskaber og forståelser for naturen og dens mekanismer.
Projektet er udviklet med stort fokus på vandet og ønsket om at landskaberne skal bidrage til at understrege vandets dynamikker - det skal være tydeligt hvornår der er lav- og højvande og landskaberne vil ændre sig herefter.